Відбулась акція «Захистись від плагіату!»

Відбулась акція «Захистись від плагіату!»

11 квітня 2024р. у бібліотеці НРЗВО «Кам’янець-Подільський державний інститут» проходила інформаційна акція «Захистись від плагіату!». Учасниками були здобувачі вищої/фахової передвищої освіти, які навчаються за різними освітньо-професійними програмами у НРЗВО «Кам’янець-Подільський державний інститут» та ВСП Кам’янець-Подільський фаховий коледж НРЗВО КПДІ. Захід відбувся завдяки співпраці членів Комісії з питань етики та академічної доброчесності та завідувача бібліотекою Хейлик А.А.

Метою заходу було поширення в освітньому середовищі усвідомлення важливості впливу академічної доброчесності на якість освіти та наукових досліджень, підвищення уваги до типових проявів недоброчесної поведінки та розуміння можливих наслідків, сприяння формуванню у студентів навиків академічного письма.

Під час проведення інформаційної акції відбувалось активне залучення студентів до обговорення фундаментальних цінностей академічної доброчесності та видів академічних порушень. Значна увага була приділена питанню плагіату, шляхам його уникнення під час написання наукових робіт та відповідальності, передбаченої за недоброчесні практики.  

Член комісії з питань етики та академічної доброчесності Глов’юк О.В. надала інформацію про вимоги до академічного тексту та запропонувала здобувачам практичні поради, виконання яких дозволить уникнути плагіату при підготовці наукової роботи.

Завідувач бібліотеки Хейлик А.А. ознайомила студентів з правилами академічного письма, розповіла як правильно працювати з інформаційними джерелами, продемонструвала відповідні бібліотечні ресурси.

Учасники інформаційної акції активно включалися в обговорення питань, пов’язаних із запропонованою тематикою, охоче долучались до інтерактивних завдань. Тема заходу викликала жвавий інтерес у студентів, тому додатково для них було проведено індивідуальні консультації з актуальних питань академічної доброчесності.

Пам’ятайте, що академічна доброчесність – це відмінна можливість продемонструвати свій потенціал!


Translate