6111 Овочівник


Овочівник – це працівник, який займається вирощуванням овочевих культур.

Історія професії

Україна – одна з провідних держав, що належить до держав, які в майбутньому стануть основними виробниками продовольства в світі, зокрема овочів. В Україні ця галузь починає відроджуватися. Усе більшого значення набуває вирощування овочевих культур на присадибних ділянках, у колективних та фермерських господарствах.


Характер роботи:

  • готує ґрунт під посадку овочів;
  • вирощує розсаду, саджає, прополює, поливає овочі, формує рослини;
  • визначає терміни і проводить необхідні агротехнічні заходи;
  • організує боротьбу з шкідниками і хворобами овочевих культур;
  • збирає врожай, сортує овочі, готує їх до перевезення.

Професія на ринку праці

Виробництво овочів в орендних підрозділах, в колективних сільськогосподарських підприємствах, в комунальних та приватних підприємствах. Основні напрямки розвитку цієї галузі – раціональне розміщення плодових і ягідних культур у перспективних для них зонах, підвищення рівня механізації робіт та якості продукції.



Translate