Овочівник – це працівник, який займається вирощуванням овочевих культур.
Історія професії
Україна – одна з провідних держав, що належить до держав, які в майбутньому стануть основними виробниками продовольства в світі, зокрема овочів. В Україні ця галузь починає відроджуватися. Усе більшого значення набуває вирощування овочевих культур на присадибних ділянках, у колективних та фермерських господарствах.
Характер роботи:
- готує ґрунт під посадку овочів;
- вирощує розсаду, саджає, прополює, поливає овочі, формує рослини;
- визначає терміни і проводить необхідні агротехнічні заходи;
- організує боротьбу з шкідниками і хворобами овочевих культур;
- збирає врожай, сортує овочі, готує їх до перевезення.
Професія на ринку праці
Виробництво овочів в орендних підрозділах, в колективних сільськогосподарських підприємствах, в комунальних та приватних підприємствах. Основні напрямки розвитку цієї галузі – раціональне розміщення плодових і ягідних культур у перспективних для них зонах, підвищення рівня механізації робіт та якості продукції.