26 квітня 2024 року відбулася гостьова лекція на тему: «Вивчення положень Конвенції про права осіб з інвалідністю для здобувачів освіти спеціальності «Соціальна робота»

26 квітня 2024 року відбулася гостьова лекція на тему: «Вивчення положень Конвенції про права осіб з інвалідністю для здобувачів освіти спеціальності «Соціальна робота»

Сьогодні, 26 квітня 2024 року, в Навчально-реабілітаційному закладі вищої освіти «Кам’янець-Подільський Державний Інститут» (ректор Marian Tripak) відбулася гостьова лекція на тему: «Вивчення положень Конвенції про права осіб з інвалідністю для здобувачів освіти спеціальності «Соціальна робота». У заході брали участь студенти і викладачі НРЗВО “Кам’янець-Подільський державний інститут” (ректор Marian Tripak) та Відокремленого структурного підрозділу Кам’янець-Подільський фаховий коледж НРЗВО «Кам’янець-Подільський Державний Інститут» (в.о.директора Ірина Гарбарець).
Лектором виступив Сергій Кармалюк, кандидат історичних наук, магістр соціальної роботи, доцент кафедри педагогіки та соціальної роботи Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, доцент Чернівецького регіонального центру підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.
Слухачі мали змогу поглибити знання щодо забезпечення та гарантування прав осіб із інвалідністю на міжнародному рівні. Спікер звернув увагу на проблеми із забезпеченням прав осіб із інвалідністю в світі. Значний інтерес присутніх викликали питання про стан захисту прав осіб з інвалідністю в Україні. Сергій Кармалюк наголосив на позитивному досвіді адміністрації м. Чернівці у розв’язанні окремих проблем осіб із інвалідністю.
На завершення зустрічі організатор заходу Геннадій Кучеров, доцент кафедри інклюзивної освіти, реабілітації та гуманітарних наук факультету соціо-психологічної діяльності, реабілітації та професійної освіти (декан Оксана Палилюлько) висловив побажання плідної співпраці між Навчально-реабілітаційним закладом вищої освіти “Кам’янець-Подільський державний інститут” та Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича у сфері взаємного обміну освітянським досвідом. Щиро дякуємо Сергію Кармалюку за змістовну лекцію, оригінальність її подачі, також за його активну громадянську позицію, професіоналізм.


Translate