26 січня 2024 року, відбулась третя, завершальна лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації

26 січня 2024 року, відбулась третя, завершальна лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації

26 січня 2024 року, відбулась третя, завершальна лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Професійне та емоційне вигорання учасників освітнього процесу під час кризових і трансформаційних процесів» на онлайн-платформі Zoom на тему: «Емоційно-психологічна гігієна та ненасильницьке спілкування як запорука внутрішнього миру людини».
Спікер – Власенко Юліана Костянтинівна, кандидат політичних наук, викладач кафедри соціальної роботи, психології та соціокультурної діяльності імені Т. Сосновської НРЗВО «Кам’янець-Подільський Державний Інститут»  (факультет соціо-психологічної діяльності, реабілітації та професійної освіти, в.о.декана Оксана Палилюлько).
Під час лекції спікерка розглядала емоції як комплексне поняття, акцентувала увагу на фізіології емоцій, що тісно пов’язані зі збудженням нервової системи. Юліана Костянтинівна також акцентувала увагу на емоціях як загальній активній формі переживання організмом своєї життєдіяльності та їх функціях (комунікативній, сигнальній, регульованій).
Юліана Костянтинівна розглянула також такі питання, як цінності, поняття та основні особливості ненасильницького спілкування за Маршаллом Розенбергом, ціннісних та моралізаторських судженнях, їх різниці у житті людини та соціуму, формах насильницького спілкування, особливостях висловлювань бажань людини у формі вимог як ще одній формі мовлення, яка блокує співпереживання, особливостях сприйняття як оцінювання та прояву почуття і непочуття, тощо.
Під час лекції спікерка надала практичні поради та рекомендації щодо ненасильницького спілкування та взаємодії у соціумі, поділилась ресурсами та матеріалами.
Таким чином, завдяки інтерактивній та ресурсній лекції учасники ознайомились із важливою інформацією та отримали цінні знання.
Щиро дякуємо спікерці та усім учасникам за взаємодію, участь, комунікацію.
Щиро дякуємо Центр українсько-європейського наукового співробітництва (директору Mykhailo Vikhliaiev) за чудові проєкти співпраці та взаємодії. Даний проект відбувся за ініціативи ректора Мар’яна Тріпака, керівника відділу міжнародних зв’язків, комунікації та інноваційно-наукової роботи Maryna Voloshchuk , Центру українсько-європейського наукового співробітництва, колективу факультету соціо-психологічної діяльності, реабілітації та професійної освіти (в.о.декана Оксана Палилюлько), кафедри соціальної роботи, психології та соціокультурної діяльності імені Т. Сосновської (в.о.завідувача кафедри Ольга Столяренко).
Разом сильніші!


Translate