Міжнародний тренінг

Працівники НРЗВО «Кам’янець-Подільського державного інституту» (в.о.ректора Тріпак Мар’ян Миколайович, к.е.н., професор кафедри, доцент, Заслужений працівник освіти України) Психолого-педагогічного відділу НРЗВО “Кам’янець-Подільський державний інститут”, кафедри соціальної роботи, психології та соціокультурної діяльності імені Т.Сосновської взяли участь у дводенному тренінгу «ЕФЕКТИВНА ПІДТРИМКА ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ’Я У КРИЗОВІЙ СИТУАЦІЇ» в рамках проєкту, спрямованого на зміцнення стійкості громад шляхом соціально-економічної підтримки ветеранів, що фінансується Європейським Союзом, та впроваджується Міжнародною організацією з Міграції. Тренер заходу – Доктор Джошуа Креймейєр (Dr. Joshua Kreimeyer) – професор програми для магістрів клінічної практики з питань психічного здоров’я в Університеті Регіс, Денвер, штат Колорадо, а також на факультеті Міжнародного інституту післядипломної освіти в Києві. Ліцензований професійний консультант та сімейний терапевт.
Учасники заходу ознайомились із основними поняттями та засадами роботи психологів та соціальних працівників у кризовій ситуації, під час тренінгу розглядались такі наступні теми: Втома від співчуття, Стратегії переходу від втоми від співчуття до задоволення від співчуття (День 1); «Перший контакт» та «Перша психологічна допомога» , Етапи першої психологічної допомоги (День 2). Працівники Інституту, Наталія Сторожук, керівник Психолого-педагогічного відділу НРЗВО “Кам’янець-Подільський державний інститут” та Людмила Макогнюк, працівник відділу; Оксана Палилюлько, к.істор.н., в.о. завідувача кафедри соціальної роботи, психології та соціокультурної діяльності імені Т.Сосновської; Наталія Жиляк, к. психол. н.; Юліана Власенко, к.політ.н.; Марина Волощук, викладач кафедри, зав.відділу міжнародних зв’язків, долучились до обговорення особливостей поведінки осіб у кризовому стані та напрямів роботи психолога, спрямованої на подолання даного стану.
Під час тренінгу усі учасники активно та вільно обговорювали актуальні питання роботи психолога під час війни та ін.
Щиро дякуємо Міжнародній організації з Міграції та Джошуа Креймейєру за запрошення, важливий та змістовний тренінг і досвід, який є надзвичайно цінним для нас, дякуємо за практичні рекомендації та неймовірно-творчу атмосферу.
Сподіваємось на подальшу співпрацю!


Translate