Літня школа в рамках імплементації проєкту «Європейські цінності різноманіття та інклюзії для сталого розвитку»

Літня школа в рамках імплементації проєкту «Європейські цінності різноманіття та інклюзії для сталого розвитку»

З 5-9 липня 2021 року, м. Мелітополь відбулась Літня школа в рамках імплементації проєкту «Європейські цінності різноманіття та інклюзії для сталого розвитку» (EVDISD) 620545-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-PROJECT у співпраці з Кафедрою Жана Монне «Соціальні та культурні аспекти Європейських Студій» (SCAES) – 620635-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR. Координатор проєкту проф. Марія Олександрівна Нестерова, доцент, доктор філософських наук, професор кафедри менеджменту та інноваційних технологій факультету менеджменту освіти та науки НПУ ім. М.П.Драгоманова та натхненні організатори Ганна Валеріївна Афузова, кандидат психологічних наук, доцент кафедри спеціальної психології та медицини ФСІО НПУ імені М.П. Драгоманова. Дякуємо усім учасникам та доповідачам. Завдяки підписаному договору з НПУ ім. М. П. Драгоманова, викладачі кафедри соціальної роботи та психології (в. о. завідувача кафедри – Палилюлько Оксана Михайлівна, к.істор.н.) НРЗВО «Кам’янець-Подільський державний інститут» (керівник – Тріпак Мар’ян Миколайович, к.е.н, доцент, заслужений працівник освіти України). Усі заходи під час Літньої школи відбувались за наступними напрямами:

  • принципи та цінності ЄС в освіті та розвитку суспільства: загальні цінності та взаємні стратегії розвитку;
  • цінності інклюзії та різноманіття в методологіях, стратегіях і практиках освіти ЄС і України;
  • теорії і практики міжкультурної, крос-культурної взаємодії, діалогу та комунікацій, заснованих на ціннісних константах;
  • аксіологічний та компетентнісний підходи у вищій освіті: теорії та практики розвитку людського потенціалу;
  • антропологічні, екокультурні практики сталого розвитку інтеркультурного громадянства;
  • інтеграція до європейського науково-освітнього простору: побудова інклюзивного, інноваційного, соціально згуртованого суспільства;
  • філософія єднання людства у пошуках конструктивних праксеологічних стратегій і тактик.

Вітаємо учасників Міжнародної літньої школи “Принципи і цінності ЄС: різноманіття та інклюзія в освіті для сталого розвитку”, яка проводиться в рамках проєкту ERASMUS+ EVDISD. Усі учасники у форматі онлайну та офлайну мали можливість долучитись до обговорення питань інклюзії та цінностей в освіті (Україна та ЄС).

Дні Літньої школи – дні насиченої роботи, яскравих доповідей та обговорень, майстер класів та воркшопів, зустрічей, знайомств, ідей та новацій. Приємно, що серед учасників школи – Жиляк Наталія Вікторівна, к. психол. н, викладач кафедри соціальної роботи та психології. Наталія Вікторівна провела тренінг «Подорож у світ обмежень: переваги чи обмеження».

Дякуємо за запрошення та інноваційний проєкт організаторам і ініціаторам Літньої школи, висловлюємо щирі слова подяки за чудову творчу атмосферу, неймовірний освітньо-науковий простір та актуальні теми.

Вітаємо учасників Міжнародної літньої школи "Принципи і цінності ЄС: різноманіття та інклюзія в освіті для сталого...

Опубліковано Кам'янець-Подільський Державним Інститутом Середа, 7 липня 2021 р.

Translate