Відбувся Міжнародний круглий стіл

Відбувся Міжнародний круглий стіл

04 березня 2021 року в Подільському спеціальному навчально-реабілітаційному соціально-економічному коледжі відбувся Міжнародний круглий стіл (International round table) «ІНКЛЮЗИВНА ОСВІТА ТА РЕАБІЛІТАЦІЯ: ПАРТНЕРСТВО, СТРАТЕГІЇ, МЕТОДИКИ (УКРАЇНСЬКИЙ ТА ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИМІРИ)».

Захід відбувся за ініціативи Мар’ї Нестерової, д. філос. наук, професора, академічного координатора проєкту Жан Монне Проєкт «Європейські цінності різноманіття та інклюзії для сталого розвитку», Професора Кафедри Жана Монне «Соціальні та культурні аспекти Європейських Студій», (Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова) та Марини Борисівни Волощук, ініціатора та координатора міжнародної діяльності коледжу, викладача кафедри соціальної роботи та психології та директора коледжу Тріпака Мар’яна Миколайовича, к.е.н., доцента; колективу кафедри соціальної роботи та психології; в.о.завідувача кафедри Палилюлько Оксани Михайлівни, к.істор.н.; заступника директора з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності, Гуменюк Ірини Леонтіївни.

Круглий стіл проведений в рамках імплементації проєкту напряму Жана Монне «Європейські цінності різноманіття та інклюзії для сталого розвитку» Erasmus+ Jean Monnet Project “European Values of Diversity and Inclusion for Sustainable Development” (EVDISD) 620545-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-PROJECT та у співпраці із проєктом- Кафедра Жана Монне «Соціальні та культурні аспекти Європейських Студій» “Social and Cultural Aspects of European Studies”(SCAES) 620635-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR. Впродовж круглого столу обговорювались наступні питання: особливості інклюзивної освітньої моделі ЄС та України, стратегії та методики роботи з особами з інвалідністю (з порушенням зору, слуху, опорно-рухового апарату та ін.), соціально-емоційне навчання (social-emotional learning) і тенденції його розвитку; здоров’язберігаючі технології в корекційній роботі з здобувачами освіти, у тому числі вищої освіти та ін.

Під час пленарного засідання круглого столу доповідачі та усі учасники заходу поділились практичними рекомендаціями, соціокультурними спостереженнями та окреслили майбутні напрямки співпраці.

Висловлюємо найщиріші слова подяки усім учасникам Міжнародного круглого столу та бажаємо усім успіхів у подальшій професійній роботі у контексті реалізації науково-дослідних проєктів й сподіваємось на подальшу плідну співпрацю! Окрема подяка пані Мар’ї Нестеровій за відкритий і щирий діалог та сучасний формат комунікації. Дякуємо усім, хто долучився до заходу!

>

Сьогодні, 04 березня в Подільський Коледж Міжнародний круглий стіл (International round table) «ІНКЛЮЗИВНА ОСВІТА ТА...

Опубліковано Подільськієм Коледжем Четвер, 4 березня 2021 р.

Translate