Виконання Правил пожежної безпеки в закладі освіти та побуті в умовах поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19

Виконання Правил пожежної безпеки в закладі освіти та побуті в умовах поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19

Пожежна безпека об’єкту регламентується Кодексом цивільного захисту України, «Правилами пожежної безпеки в Україні», затверджено наказом Міністерства внутрішніх справ України від 30.12.2014 р. № 1417 та «Правилами пожежної безпеки для навчальних закладів та установ системи освіти України», затверджено наказом Міністерства освіти і науки України від 15.08.2016 р. № 974.

11 березня 2021 року в Подільському спеціальному навчально-реабілітаційному соціально-економічному коледжі (директор – Мар’ян Тріпак) проводилося інструкторсько-методичне заняття на тему: «Виконання Правил пожежної безпеки під час організації освітнього процесу здобувачами освіти та дотримання заходів щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19». Головна увага приділялась виконанню Правил пожежної безпеки студентами, які проживають у гуртожитку закладу освіти. Адже, у гуртожитку цілодобово перебувають люди, тому це є об’єкт підвищеної пожежної небезпеки.

Мета заняття полягала в:

  1. Підвищені рівня обізнаності здобувачів освіти з питань пожежної безпеки.
  2. Доведені вимог та послідовності дій щодо виконання заходів з евакуації студентів з навчального кабінету (будівлі навчального корпусу), кімнати гуртожитку (будівлі гуртожитку) в разі виникнення пожежі.
  3. Застосуванні первинних засобів пожежогасіння та засобів індивідуального захисту.
  4. Виконанні заходів із запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 під час організації освітнього процесу.

Під час заняття розглядались практично всі питання, що стосуються життя та безпеки людей, зокрема:
– порядку куріння та користування відкритим вогнем;
– користування електропобутовими приладами (електрообігрівачами, електрочайниками, прасками, плойками, фенами тощо);
– виконання заходів з евакуації на випадок пожежі;
– вивчення знаків пожежної безпеки та їх розміщення на об’єктах (будівлях, спорудах, приміщеннях тощо);
– правила користування первинними засобами пожежогасіння та засобами індивідуального захисту;

Під час проведення вибіркового опитування студенти показали добрі знання щодо засвоєння правил пожежної безпеки.

Доречно, ще раз нагадати, що у гуртожитках не дозволяється:
– улаштовувати тимчасові електромережі, прокладати електропроводи та кабелі безпосередньо по горючій основі (підлозі);
– улаштовувати в кімнатах різноманітні складські приміщення, майстерні із застосуванням та зберіганням пожежо- вибухонебезпечних речовин і матеріалів;
– захаращувати кімнати макулатурою, старими меблями тощо;
– зберігати та вживати наркотичні або токсичні речовини, алкогольні напої та перебувати в гуртожитку в стані сп’яніння внаслідок вживання алкогольних напоїв, наркотичних, токсичних або інших одурманюючих речовин;
– користуватися в житлових кімнатах різноманітними електронагрівальними приладами: електрочайниками, кип’ятильниками, електроплитами, електропрасками тощо. Для цієї мети є спеціально обладнані місця (кухні, побутові кімнати, пральні, сушарні тощо);
– палити;
– забивати, заварювати, замикати на навісні замки, болтові з’єднання та зачиняти на інші запори, що погано відчиняються зсередини, зовнішні евакуаційні двері та грати.
Увага! Виконання вимог пожежної безпеки – запорука життя і здоров’я всіх студентів та персоналу, який працює в закладі освіти!

Виконання Правил пожежної безпеки в закладі освіти та побуті в умовах поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19,...

Опубліковано Подільськієм Коледжем Субота, 13 березня 2021 р.

Translate