Круглий стіл: «14 жовтня – День захисника України: історія і сучасність»

Круглий стіл: «14 жовтня – День захисника України: історія і сучасність»

Круглий стіл: «14 жовтня – День захисника України: історія і сучасність»

16 жовтня 2018 року, відбувся круглий стіл на тему «14 жовтня – День захисника України: історія і сучасність». У роботі круглого столу взяли участь викладачі кафедри інформаційної діяльності, документознавства і фундаментальних дисциплін, а також студенти Подільського спеціального навчально-реабілітаційного соціально-економічного коледжу. З вітальним словом до усіх присутніх звернувся Коркушко Олег Никодимович, заступник директора з наукової роботи, який побажав усім гарної роботи й закликав усіх до активного обговорення теми актуальної для сьогодення.

Студенти коледжу підготували доповіді на історичну тематику: «Запорізька Січ – зародження традицій» (Константінова Діана, Пархомук Тетяна, С-12), «Козацька держава Б.Хмельницького» (Чесановська Катерина, Е-11), «Армія УНР: поступ та звершення традицій» (Гораш Ілля, О-21), «УГА – війська ЗУНР» (Білецький Денис, Е-21), «УПА – продовження традицій попередників» (Бурла Олександр, Е-21), “Сучасний стан збройних сил України” (Філімончук Олександр, П-11Б).

Широке обговорення також здобули теми, представлені викладачами кафедри: «Бойовий шлях українських січових стрільців» (Загалевич В.Л., викладач суспільних дисциплін), «Історія знаків розрізнення та російсько-радянська спадковість в одностроях армії незалежної України у 90-х рр. ХХ ст. – на початку ХХІ ст.» (Скрипник А.Ю., доктор історичних наук, доцент, викладач історії України).

Обговорення теми круглого столу продемонструвало, що студентство коледжу надзвичайно активно цікавиться історією країни, її традиціями й звичаями, а також тенденціями розвитку цих традицій у сучасній незалежній Україні. Детальніше про виступи у відео. Слідкуйте за нашими дописами.


Translate