ІІІ НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ ФОРУМ “РОЗВИТОК ДИСТАНЦІЙНОЇ ОСВІТИ”

ІІІ НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ ФОРУМ “РОЗВИТОК ДИСТАНЦІЙНОЇ ОСВІТИ”

Дистанційне навчання у Подільському спеціальному навчально-реабілітаційному соціально-економічному коледжі запроваджено ще у 2017 році, а дистанційна форма комунікації є зручною формою спілкування викладача та студента на шляху до створення безбар’єрного доступу до освітнього середовища та, зважаючи на особливість коледжу, в якому освітній процес інтегрується з наданням студентам реабілітаційних послуг. Дистанційна форма діяльності на сьогодні більш ніж актуальна, та втілюється в усіх сферах життєдіяльності людини, а дистанційна форма комунікації у сфері науки та методичної діяльності втілюється в Подільському коледжі у рамках проведення конференцій, форумів та вебінарів.

Так, 26 березня о 13.30 год. за ініціативи кафедри інформаційної діяльності, документознавства та фундаментальних дисциплін відбувся ІІІ науково-практичний форум «Розвиток дистанційної освіти», проведення якого було започатковано в коледжі ще у 2017 році й проводиться щорічно.

Мета форуму – висвітлення питань створення та підтримки навчальних курсів у середовищі Moodle, обмін досвідом між викладачами, ознайомлення широкого загалу викладачів з даною проблемою. Цьогоріч в онлайн форумі взяли участь викладачі коледжу та працівники інших навчальних закладів міста та району, об’єднавши навколо проблеми дистанційного навчання понад 60 учасників.

Враховуючи великий досвід викладачів закладу у роботі з підготовки та проведення дистанційного навчання, є надзвичайно актуальним обмін досвідом та обговорення наступних доповідей:

  1. «Створення та підтримка дистанційного курсу як складова методичної роботи викладача» (Михайлова І.А.);
  2. «Створення відеолекцій з використанням навчального програмного забезпечення» (Фаін А.В.);
  3. «Створення дистанційного курсу з вищої математики» (Сидорук Л.М.);
  4. «Створення дистанційних курсів з суспільних дисциплін» (Загалевич В.Л.);
  5. «Форми Google у навчанні: створення вікторин, анкет, опитувальників і текстів для блогу» (Чупрінчук О.В.).

До обговорення проблеми дистанційної освіти долучилися і викладачі інших навчальних закладів міста та району:

  1. Якубовська Анна Михайлівна, викладач української мови та літератури Кам’янець-Подільського медичного коледжу «Підготовка до ЗНО. Система роботи з української мови та літератури в онлайн режимі»;
  2. Марчак Людмила Степанівна, заступник директора з навчально-виховної роботи Орининської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів «Впровадження дистанційного навчання в освітній процес школи»;
  3. Довгий Іван Іванович, вчитель інформатики, Орининської ЗОШ І-ІІІ ступенів «Створення дистанційного курсу за допомогою сервісу Classroom»;
  4. Місько Ганна Леонтіївна, вчитель української мови та літератури Старогутянської гімназії І-ІІ ступенів з темою «Кейс учителя: цікаві завдання на уроках української мови».

Після закінчення форуму усі учасники обов’язково отримають сертифікати. Вдячні за увагу та натхненну участь усім доповідачам та бажаємо успіхів у втіленні в життя ідей та задумів у подальшому впровадженні новітніх технологій дистанційного навчання.


Translate