Студентський інтерактив з питань академічної доброчесності

Студентський інтерактив з питань академічної доброчесності

Напередодні літньої екзаменаційної сесії важливо наголосити на значенні доброчесності та її ролі в освітньому процесі. Оскільки, академічна доброчесність є основним принципом, який підтримує структуру освіти та гарантує чесність, цілісність і довіру в академічному середовищі. Дотримуючись цих принципів, ми сприяємо створенню справедливого та прозорого освітнього середовища, де кожен здобувач може досягати успіху на основі власних знань та зусиль.

З метою формування відповідального ставлення до виконання навчальних завдань, попередження неетичної поведінки під час складання іспитів та проведення контрольних заходів Студентською радою НРЗВО «Кам’янець-Подільський державний інститут» 05.06.2024р. було проведено вікторину для здобувачів І-ІІ курсів фахової передвищої освіти ВСП Кам’янець-Подільський фаховий коледж НРЗВО КПДІ.

Захід організовано у вигляді змагання між одногрупниками за право отримати медаль зі стікером та статус знавця фундаментальних цінностей доброчесності. Студенти протягом гри відповідали на питання, кожне з яких відображало той чи інший аспект академічної доброчесності: основні поняття, нормативні положення, етичні засади, різновиди недоброчесних практик, передбачену відповідальність тощо.

Вікторина пройшла активно та цікаво, учасники показали чудовий результат, підтвердили свої знання й дізналися нове.

Пам’ятаймо, що академічна доброчесність є не лише вимогою закладу освіти, але й важливим елементом особистого та професійного розвитку усіх учасників освітнього процесу!


Translate