Запрошуємо до участі у Всеукраїнському науково-педагогічному підвищенні кваліфікації (онлайн) «Соціально-психологічна допомога військовослужбовцям та членам їх сімей»

Запрошуємо до участі у Всеукраїнському науково-педагогічному підвищенні кваліфікації (онлайн) «Соціально-психологічна допомога військовослужбовцям та членам їх сімей»

Запрошуємо! Навчально-реабілітаційний заклад вищої освіти
«Кам’янець-Подільський Державний Інститут»  запрошує до участі у Всеукраїнському науково-педагогічному
підвищенні кваліфікації (онлайн) «Соціально-психологічна допомога військовослужбовцям та членам їх сімей»
(початок курсів відповідно до формування групи)
Цільова аудиторія: психологи, соціальні працівники, психотерапевти, працівники інклюзивно-реабілітаційних центрів, активісти, волонтери, особи, які є членами сімей військових, студенти та всі бажаючі, які зацікавлені питаннями соціально-психологічної допомоги військовослужбовцям та членам їх сімей.
Участь у військових подіях є потужним стресом, що призводить до функціональних порушень організму, розвитку соматичних захворювань і виникненню патологічних реакцій. З огляду на це, існує необхідність розробки оптимального варіанту соціально-психологічної допомоги військовослужбовцям та членам їх сімей. Соціально-психологічна реабілітація спрямовується на особистість військовослужбовця, його самооцінку, комунікативні властивості, потреби, психологічні механізми компенсації та захисту, способи поведінки в родині, в професійному колективі та в інших соціальних групах. Її завданням є найшвидше усунення хворобливих невротичних симптомів. Психокорекційні та психотерапевтичні методи збільшують стійкість до несприятливих психогенних впливів, корегують систему взаємовідносин особистості, пом’якшують соматичні та вегетативні розлади, формують активну позицію людини щодо подолання проблеми.
Курс «Соціально-психологічна допомога військовослужбовцям та членам їх сімей» поєднує два аспекти у підготовці спеціалістів: теоретичний (знання) та практичний (уміння та навички). У теоретичному аспекті слухачі курсу оволодіють психологічними знаннями щодо закономірностей і специфічних проявів функціонування людини в умовах бойових дій та щодо закономірностей і специфічних проявів функціонування людини після її виходу з умов екстремальності. Стосовно практичного аспекту – курс сприятиме розвитку вмінь щодо організації професійної психологічної діяльності, яка спрямована на підвищення потенціалу внутрішньої активності особистості, на підвищення стійкості до стресу в умовах бойових дій та на організацію психологічного супроводу життя і діяльності військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх сімей.
У межах заходу передбачено проведення
наступних онлайн-лекцій на платформі ZOOM:
Лекція 1. Понятійно-категоріальний апарат у системі психологічної реабілітації військовослужбовців та ветеранів війни.
СпікерКолісник Марина Ігорівна, викладач кафедри соціальної роботи, психології та соціокультурної діяльності імені Т. Сосновської НРЗВО «Кам’янець-Подільський державний інститут».
Лекція 2. Основні принципи та критерії діагностики посттравматичних стресових розладів учасників бойових дій.
СпікерСтоляренко Ольга Борисівна, кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної роботи, психології та соціокультурної діяльності імені Т. Сосновської НРЗВО «Кам’янець-Подільський державний інститут».
Лекція 3. Психотерапія посттравматичних стресових розладів військовослужбовців.
СпікерЖиляк Наталія Вікторівна, кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної роботи, психології та соціокультурної діяльності імені Т. Сосновської НРЗВО «Кам’янець-Подільський державний інститут».
Лекція 4. Зарубіжний досвід психологічної допомоги військовослужбовцям і ветеранам війни.
СпікерСтоляренко Ольга Борисівна, кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної роботи, психології та соціокультурної діяльності імені Т. Сосновської НРЗВО «Кам’янець-Подільський державний інститут».
Лекція 5. Соціально-психологічна підтримка членів родини військовослужбовців та ветеранів війни.
СпікерМихальський Анатолій Володимирович, кандидат медичних наук, доцент, доцент кафедри соціальної роботи, психології та соціокультурної діяльності імені Т. Сосновської НРЗВО «Кам’янець-Подільський державний інститут».
Підсумкове тестування.
Кожен учасник підвищення кваліфікації отримає сертифікат в електронній формі. Навчальне навантаження становить 1 кредит ECTS (30 годин) і розподіляється по 2 години кожен день протягом 5 робочих днів.
За результатами підвищення кваліфікації учасники отримають сертифікат в електронній формі.
Посилання на онлайн-лекції будуть надіслані
всім учасникам після сплати за участь.
Порядок реєстрації:
Форма участідистанційна.
1) Зареєструватися за: https://forms.gle/Z6YdiwJ4xL6h4LNU6
2) Укласти договір для надання освітніх послуг: http://surl.li/npmhi
3) надіслати копію квитанції про сплату організаційного внеску (координатор направить вам реквізити після того, як Ви заповните заявку) на електронну адресу: kucherovgennadij@gmail.com чи на тел.: 38 (096) 297-54-86 (Вайбер).
Організаційний внесок:
1. Організаційний внесок учасника становить 700 грн.*
2. Реквізити для оплати будуть надані координатором після реєстрації. Учасникам курсів необхідно перерахувати кошти за наданими реквізитами та відправити копію квитанції координатору.
3. Сертифікати будуть надіслані учасникам на електронну адресу, вказану в заявці.
Контактна особа: Кучеров Геннадій Геннадійович – координатор всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації.
Телефон: + 38 (096) 297 54 86
* Вартість курсів залежатиме від кількості слухачів.

Translate