Долучайся до команди розумних та успішних! Будь доброчесним разом з КПДІ!

Долучайся до команди розумних та успішних! Будь доброчесним разом з КПДІ!

     Створення сприятливої атмосфери для навчання та рівних можливостей для отримання якісної освіти передбачає забезпечення доброчесного академічного середовища.
Міжнародний центр академічної доброчесності визначає академічну доброчесність як дотримання п’яти фундаментальних цінностей: чесності, довіри, справедливості, поваги, відповідальності. Разом з тим, замало лише знати про існування даних принципів. Їх потрібно дотримуватись та відстоювати, навіть опинившись в ситуації нелегкого вибору або відчуваючи тиск з боку інших. А це вимагає сміливості, відданості та відваги.
Політика НРЗВО “Кам’янець-Подільський державний інститут” щодо забезпечення академічної доброчесності усіма учасниками освітнього процесу ґрунтується на попередженні недоброчесних проявів, а не на притягненні до академічної відповідальності.
Напередодні літньої сесії за ініціативи Комісії з питань етики та академічної доброчесності НРЗВО “Кам’янець-Подільський державний інститут” та Студентської ради НРЗВО “Кам’янець-Подільський державний інститут” було підготовлено інформаційний бюлетень. Даний бюлетень висвітлює коротку, ґрунтовну, написану легкою мовою інформацію з питань, що стосується академічної доброчесності та запобігання корупції.
Скориставшись QR-кодом здобувачі матимуть змогу онайомитись із Кодексом академічної доброчесності НРЗВО “Кам’янець-Подільський державний інститут” та Кримінальним кодексом України, визначити вид відповідальності, передбачену для учасників освітнього процесу за різні форми нечесної поведінки.
Основний меседж – це підвищення мотивації до доброчесної

поведінки, профілактика несвідомих порушень серед студентів, швидке й цілісне усвідомлення здобувачами переваг академічної доброчесності, необхідних у навчальній і науковій діяльності.
Долучайся до команди розумних та успішних! Будь доброчесним разом з КПДІ!




Translate