Проведено заняття із залученням фахівців-практиків Кам’янець-Подільського Управління Державної казначейської служби України в Хмельницькій області

Проведено заняття із залученням фахівців-практиків Кам’янець-Подільського Управління Державної казначейської служби України в Хмельницькій області

Сьогодні, у важкий для України час, актуальними є питання ефективного управління державними коштами, спрямованими на першочергові потреби держави. Світовий досвід свідчить, що найефективнішим засобом за таких обставин є використання бюджетних коштів шляхом створення нової фінансової структури з налагодженим механізмом виконання Державного бюджету у вигляді Державного казначейства. Саме це й зумовлює важливість вивчення дисципліни “Казначейська справа”.
З метою поєднання навчання у коледжі з практичною діяльністю на робочих місцях та підвищення якості професійної підготовки здобувачів освіти за спеціальностями 071 Облік і оподаткування та 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок відповідно до реальних вимог ринку праці під керівництвом викладачів циклової комісії обліково-економічних дисциплін Герасимовою Т.І. і Свиридою О.В., із залученням фахівців-практиків, 22.10.2024 року проведено заняття із навчальної дисципліни «Казначейська справа» та ознайомлювальна екскурсія щодо діяльності Кам’янець-Подільського Управління Державної казначейської служби України в Хмельницькій області.
Наставниками навчання та організації екскурсії кабінетами Казначейства були: заступник начальника управління Світлана Анатоліївна Бобровська, начальник відділу обслуговування розпорядників коштів та інших клієнтів Алла Михайлівна Боровська, заступник начальника відділу звітів та бухгалтерського обліку Інна Михайлівна Катеренчук головний спеціаліст ̶ юрист-консульт Наталія Андріївна Побережна та інші кваліфіковані спеціалісти.
У процесі заняття та екскурсії здобувачі освіти мали можливість отримати поглиблені знання з питань організації казначейського обслуговування бюджетів, платіжної системи їх виконання, системи електронних платежів за доходами та видатками, ознайомилися зі звітністю про виконання бюджетів та іншою цікавою інформацією щодо контролю у системі казначейства.


Translate