Преведений інформаційно-виховний захід на тему «Ґендерно зумовлене насильство у цифровому просторі»

Преведений інформаційно-виховний захід на тему «Ґендерно зумовлене насильство у цифровому просторі»

У Відокремленому структурному підрозділі Кам՚янець-Подільський фаховий коледж Навчально-реабілітаційного закладу вищої освіти «Кам՚янець-Подільський державний інститут» триває ТИЖДЕНЬ циклової комісії цифрових технологій
24.10.24р. ДЕНЬ ЧЕТВЕРТИЙ
У день тижня четвертий Центром підтримки студентів  ̶  Надією Пещанюк, Олександром Глібкою, Вікторією Мариніною ̶ був організований інформаційно-виховний захід на тему «Ґендерне зумовлене насильство у цифровому просторі».
В актовій залі зібралися студенти коледжу та інституту разом із кураторами та викладачами. Зустріч розпочалася виступом Світлани Антонецької – правозахисниці, радниці Хмельницької ОВА з питань гендерної рівності та інклюзії, волонтерки, громадської діячки ГО Ратуша.
Під час зустрічі відбулася невимушена бесіда про розуміння понять «ґендер», «ґендерна рівність», форми ґендерно зумовленого насильства, ключові принципи взаємодії з дорослими, які пережили ҐЗН. Студенти висловлювали свої думки щодо зазначених понять.
Окремо було акцентовано увагу на діях у тих випадках, коли до дорослого або ровесника звертається дитина чи підліток, що зазнали насильства. ЇЇ слід вислухати, підтримати, створити комфортну атмосферу, зберігати конфіденційність, спрямувати до фахівця, бути обізнаною. Ці поради допоможуть у складних життєвих обставинах.
Студенти отримали важливі контакти, куди звертатися за необхідних умов.
Продовжив зустріч Віталій Кавкало – начальник сектору дотримання прав людини Кам’янець-Подільського райуправління, який ознайомив із системою «Custody Records», що забезпечує постійний відеонагляд та безперервну цілодобову фіксацію всіх дій щодо затриманої особи: від моменту її фактичного затримання та перебування в поліції до вибуття із територіального підрозділу. Ця система вже установлена на першому поверсі Кам’янець-Подільського районного управління поліції та встигла себе позитивно зарекомендувати.
На завершення доповідачі відповідали на численні запитання студентів. Зустріч пройшла у дружньому невимушеному спілкуванні.
Щиро дякуємо нашим гостям, учасникам, та сподіваємося на подальшу співпрацю!


Translate