22 жовтня 2024 р.відбулось навчальне заняття з історії української державності та культури на базі Музею старожитностей Кам’янець-Подільського музею- заповідника

22 жовтня 2024 р.відбулось навчальне заняття з історії української державності та культури на базі Музею старожитностей Кам’янець-Подільського музею- заповідника

22 жовтня 2024   студенти  ВСП КПФК НРЗВО КПДІ спеціальностей 015 ПРОФЕСІЙНА ОСВІТА за спеціалізацією 015.39 «ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ», 072 ФІНАНСИ, БАНКІВСЬКА СПРАВА, СТРАХУВАННЯ ТА ФОНДОВИЙ РИНОК, 071 ОБЛІК ТА ОПОДАТКУВАННЯ мали гарну нагоду – провести на базі Музею старожитностей, одного із комплексів  Камʼянець-Подільського  музею-заповідника,  навчальне заняття  з освітнього компонента «Історія української державності та культури» (викладач В.Л. Загалевич, перекладач-дактилолог Л.Й. Баранова).
Здобувачі освіти з великим інтересом  ознайомилися із колекцією  старожитностей, збір якої започаткований ще  у ХІХ столітті. Вони із захопленням  оглядали житло стародавньої людини, виставкові старовинні знаряддя праці, предмети побуту тих людей, які  населяли Поділля з найдавніших часів до часу хрещення Русі. А також студенти мали змогу спостерігати експозицію давніх вірувань -.лапідарій кам’яних скульптур давніх богів, розміщений у внутрішньому дворику Музею старожитностей .
Щиро дякуємо Наталії Михайлівні Рибчак, завідувачці інформаційного центру музею  та чудовому екскурсоводу за цікаву та змістовну екскурсію-оповідь, яка  повернула нас у глибину віків, дала можливість прослідкувати древнє життя народів, які історично першими проживали на Поділлі загалом та території міста Кам’янця-Подільського зокрема.


Translate