2 жовтня 2024 року у НРЗВО «Кам’янець-Подільський Державний Інститут» психологом Кам’янець-Подільської філії Хмельницького обласного центру зайнятості Наталією ІЛЬЄВОЮ було проведено тренінг «Ментальне здоров’я».

2 жовтня 2024 року у НРЗВО «Кам’янець-Подільський Державний Інститут» психологом Кам’янець-Подільської філії Хмельницького обласного центру зайнятості Наталією ІЛЬЄВОЮ було проведено тренінг «Ментальне здоров’я».

02 жовтня 2024 року у НРЗВО «Кам’янець-Подільський Державний Інститут» (ректор Marian Tripak к.е.н., доцент, Заслужений працівник освіти України, академік НАН вищої освіти України) психологом Кам’янець-Подільської філії Хмельницького обласного центру зайнятості Наталією ІЛЬЄВОЮ (Natalia Ileva) було проведено тренінг «Ментальне здоров’я».
Ментальне здоров’я є важливим аспектом загального благополуччя усіх учасників освітнього процесу. У період навчання здобувачі часто стикаються з різноманітними викликами, такими як стрес, тривога, перевантаження та проблеми в стосунках. Тому підтримка ментального здоров’я є ключовою для успішного навчання та розвитку. Водночас говорити про це доволі складно, бо ми не можемо це відчути на дотик, ми не можемо виміряти це лінійкою, адже це наше ментальне здоров’я, яке потребує такої ж уваги, як і фізичне.
Метою тренінгу було ознайомити здобувачів з поняттям «ментальне здоров’я», формувати цілісне ставлення до свого здоров’я, розвитку, самоусвідомлення, самоаналізу, самоповаги як необхідних складових здоров’я в сучасних умовах сьогодення.
На превеликий жаль, ми повинні слідкувати за трагічними подіями, які відбуваються в нашій країні та сигналами тривоги. Тому важливо вміти та знати, як подбати про власне психічне здоров’я.
Наталія ІЛЬЄВА ознайомила здобувачів із основними аспектами підтримки психоемоційного балансу. Вона представила різні техніки управління в різних фазах «емоційних гойдалок», а також обговорила важливість емоційної грамотності. Учасники мали можливість поділитися своїми переживаннями і дізнатися, як створити підтримувальне середовище серед однолітків. Тренінг став платформою для відкритої дискусії, що сприяло підвищенню обізнаності про ментальне здоров’я.
Щира подяка адресована учасникам тренінгу, а також організаторам цього неординарного і практично корисного заходу – провідним фахівцям із питань працевлаштування випускників – Тетяні ЗАБЄГАЄВІЙ і Тетяні ЦИМБАЛЮК за анонсування цікавого заходу, завдяки якому здобувачі освіти ознайомились з ефективними техніками комунікації, основними принципами побудови міжособистісного спілкування, засобами вербальної та невербальної комунікації. Такі тренінги-зустрічі досить популярні серед студентів НРЗВО КПДІ, оскільки уміння спілкуватися відкривають перед кожною молодою людиною у наш неспокійний час безліч можливостей. Приділяючи увагу своєму ментальному здоров’ю, ви інвестуєте у своє майбутнє!
Слава Україні! Героям Слава!


Translate