Засідання історичного гуртка

Засідання історичного гуртка

23 вересня 2024 р. відбулося чергове засідання учасників науково-краєзнавчого гуртка з історії України «CLIO», присвячене плануванню наукової  роботи осередку на 2024 – 2025 н. р. та визначенню пріоритетних напрямів його діяльності.

У його роботі, крім студентів, взяли участь куратор гуртка професор Анатолій СКРИПНИК та керівник сектору наукової роботи КПДІ доцент Артур МИХАЙЛИК. Присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять Героїв, які віддали своє життя за волю і незалежність України та подякували воїнам ЗСУ, завдяки незламній волі яких українська молодь може здобувати освіту й займатися науковою роботою.

Серед пріоритетних напрямків роботи наукового гуртка визначено розвиток інклюзивного туризму на Поділлі. Наш край, такий багатий на пам’ятки історії та культури, має всі можливості для психологічної реабілітації тих, хто її потребує – насамперед ветеранів російсько-української війни, як зауважив професор Анатолій Скрипник.

Схвально учасниками краєзнавчого гуртка було прийнято пропозицію Артура Михайлика щодо впорядкування могили Юхима Сіцінського, видатного українського історика, археолога і краєзнавця, розташованої на міському кладовищі неподалік КПДІ.

Історичне краєзнавство було і залишається могутнім засобом популяризації історії, формування патріотизму та гуманізму, виховання нового покоління свідомих громадян незалежної України. Приємно, що у Кам’янець-Подільському державному інституті (ректор – Заслужений працівник освіти України, академік НАН вищої освіти України, кандидат економічних наук, доцент, професор кафедри Навчально-реабілітаційного закладу вищої освіти «Кам’янець-Подільський державний інститут» Мар’ян ТРІПАК) до вирішення таких проблем залучаються не лише науково-педагогічні працівники, але й студентська молодь.

Слава Україні!

 


Translate