Участь у вебінарі «Проблеми встановлення академічного плагіату в дослідженнях: кейси Комітету з етики Національного агентства»

Участь у вебінарі «Проблеми встановлення академічного плагіату в дослідженнях: кейси Комітету з етики Національного агентства»

Національне агентство відіграє ключову роль у вдосконаленні системи забезпечення якості вищої освіти в Україні. Одним із ключових завдань Комітету з питань етики НАЗЯВО є розгляд питань порушення академічної доброчесності в освітньому просторі.

16 травня 2024р. заступниця Голови Національного агентства Олена Єременко провела вебінар на тему «Проблеми встановлення академічного плагіату в дослідженнях: кейси Комітету з питань етики Національного агентства». Цільову аудиторію склали 175 учасників, серед яких ректори, проректори, гаранти освітніх програм, наукові, науково-педагогічні працівники, магістранти та аспіранти з різних закладів вищої освіти України. До участі у заході долучився і НРЗВО «Кам’янець-Подільський державний інститут», зокрема: здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти, науково-педагогічні працівники, голова відділу академічної доброчесності та попередження корупційних правопорушень Студентської ради.

У своєму виступі спікерка ознайомила слухачів із суперечливою нормативною базою з питань академічної доброчесності та підкреслила необхідність її удосконалення.

Учасники заходу дізналися про досвід роботи Комітету з питань етики НАЗЯВО, проаналізували найбільш відомі кейси академічної недоброчесності та поглибили розуміння академічної культури для розбудови внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти.

Наприкінці вебінару Олена Єременко відповіла на запитання учасників, зокрема про використання штучного інтелекту.

Запис вебінару можна переглянути на YouTube каналі НАЗЯВО за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=-Obd6DiVjnM&t=1s

Дякуємо організаторам за змістовний захід!


Translate