08 травня 2024 р. проведено гостьову лекцію на тему: «Історія української гривні»

08 травня 2024 р. проведено гостьову лекцію на тему: «Історія української гривні»

08 травня 2024 р. у рамках заходів, присвячених Тижню циклової комісії обліково-економічних дисциплін, відповідно до запланованого плану заходів ВСП Кам’янець-Подільський фаховий коледж НРЗВО « Кам’янець-Подільський Державний Інститут» з ініціативи кандидата економічних наук, доцента, викладача обліково-економічних дисциплін Галини Сидор для здобувачів фахової передвищої освіти проведено гостьову лекцію на тему: «Історія української гривні».
Такий захід дав змогу розширити й поглибити теоретичні знання студентської молоді щодо заснування й розвитку української гривні від часів Київської Русі до сьогодення; окреслити її значення в минулому й на сучасному етапі. Учасникам презентовано пам’ятну банкноту «ПАМ’ЯТАЄМО! НЕ ПРОБАЧИМО!», приурочену боротьбі України з російськими загарбниками та увінченню сили духу українського народу, його стійкості, незламності та героїзму, а також представлено другу пам’ятну банкноту «ЄДНІСТЬ РЯТУЄ СВІТ», яку Національний банк України випустив з початку повномасштабного вторгнення рф, присвячену незламності українського народу в боротьбі за свободу та європейські цінності, а також єднанню демократичного світу у зв’язку з російською агресією тощо.
Тематика й зміст гостьової лекції викликали зацікавленість у здобувачів фахової передвищої освіти, які висловили бажання долучитися до нової зустрічі.
Висловлюємо щиру подяку науковому співробітнику музею «Історія грошей» Наталії Варчук за сприяння в організації проведення гостьової лекції в рамках Тижня циклової комісії обліково-економічних дисциплін.


Translate