Модернізуємо українську освіту разом!

Модернізуємо українську освіту разом!

imageМодернізуємо українську освіту разом!

Щиро дякуємо за неймовірну можливість залучення до вебінару «Академічна доброчесність: виклики, проблеми та перспективи». 

6 березня 2024р. на базі Національного університету «Запорізька політехніка» відбувся вебінар «Академічна доброчесність: виклики, проблеми та перспективи», у якому взяли участь понад 1000 осіб. Долучилися до заходу провідний фахівець навчального відділу НРЗВО «Кам’янець-Подільський державний інститут» Оксана Глов’юк та голова відділу академічної доброчесності Студентської ради НРЗВО «Кам’янець-Подільський державний інститут» Максим Галкін.

Захід проводився з метою підвищення обізнаності учасників щодо проблем забезпечення академічної доброчесності, ознайомлення з перспективами розвитку національного законодавства України у цій сфері, а також обговорення сучасних викликів та можливостей, які виникають  на перетині академічної доброчесності та розвитку штучного інтелекту. 

Учасників привітали ректор Національного університету «Запорізька політехніка» Віктор Грешта, голова Підкомітету з питань вищої освіти Юлія Гришина, голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Андрій Бутенко.

Спікерами вебінару виступили: заступник голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Іван Назаров, член Національної команди експертів з реформування вищої освіти, професор НУ «Запорізька політехніка» Володимир Бахрушин, директор Аналітичного центру «ОсвітАналітика» Університету Грінченка Євген Ніколаєв, проректор НУ «Запорізька політехніка» Руслан Куликовський.

Компетентні доповідачі висвітлили реальні проблеми у сфері академічної доброчесності: дотримання основних принципів та норм доброчесності у науковій та освітній діяльності; проблеми застосування та вдосконалення законодавства щодо забезпечення академічної доброчесності; актуальні виклики для академічної доброчесності на початку 2024 року; потенційні ризики та можливості застосування штучного інтелекту з огляду на питання забезпечення академічної доброчесності.

Дискусія була спрямована на формування глибокого розуміння важливості дотримання доброчесної поведінки у науковій та освітній діяльності. 

Закликаємо учасників освітнього процесу НРЗВО «Кам’янець-Подільський державний інститут» бути активними учасниками спільноти, що підтримує та розвиває культуру академічної доброчесності!


Translate