Унікальний міжнародний досвід вивчення ЄС стандартів соціальної роботи і послуг та написання проектів від професіоналів Румунії, Австрії, країн ЄС

Унікальний міжнародний досвід вивчення ЄС стандартів соціальної роботи і послуг та написання проектів від професіоналів Румунії, Австрії, країн ЄС

Унікальний міжнародний досвід вивчення ЄС стандартів соціальної роботи і послуг та написання проектів від професіоналів Румунії, Австрії, країн ЄС.
Впродовж 6 місяців студенти та викладачі ЗВО м.Кам’янець-Подільський, дотичних до розвитку соціальної роботи та соціальної підтримки, представники ОТГ та інших установ соціального значення Кам’янець-Подільського району вивчали та інтенсивно працювали над створенням важливих соціальних ідей проектів для України.
Серед учасників проекту «Інновації в соціальних послугах в Україні» (Dedication Lab – Inovare sociala) – студентка НРЗВО “Кам’янець-Подільський Державний Інститут” за ОС бакалавра Богдана Іванова (спеціальність 231 “Соціальна робота”) та викладачі кафедри соціальної роботи, психології та соціокультурної діяльності імені Т.Сосновської Оксана Палилюлько та Maryna Voloshchuk, соціальні педагоги і психологи Психолого-педагогічного відділу НРЗВО КПДІ Наталія Сторожук та Марина Квітінська .
01 грудня 2023 року, відбулася фінальна зустріч «Ніколи не здавайся» («Never give up») за міжнародним проєктом «Інновації в соціальних послугах в Україні» (Dedication Lab – Inovare Dedication Lab – Inovare sociala).
Впродовж 6 місяців усі учасники створили інтегровані команди, які сформувались в дружні інноваційні team-family з назвами – Life, Vira, Nadiia та Victory.
Проєкти команд були створені з урахуванням соціально-психологічного, культурного і соціо-економічного контексту та реальних потреб бенефіціарів, використовуючи інструментарій та стандарти соціальної роботи та догляду, розроблених неймовірними професіоналами Трансильванії.
Участь у проекті передбачала навчальний інтенсивний візит до Румунії, долучення до інноваційного досвіду соціальних працівників та професіоналів, дотичних до організації і розвитку соціальних послуг, ознайомлення з сучасними практиками різних видів реабілітації і розвитку осіб з інвалідністю, їх соціалізації до сучасних умов життєдіяльності суспільства, відбувся майстер клас, присвячений фандрайзингу. Впродовж навчального візиту учасники краще дізнались про історію, національні та культурні традиції в Румунії, відбувся вечір румунської та української культури.
Під час фінального заходу 01 грудня 2023 року, який відбувся у Національний день Румунії, усі учасники представили свої проекти й у дружній атмосфері обговорили особливості та ймовірність реалізації їх в Україні.
Дякуємо натхненним тьюторам і усім розробникам даного проекту Ana Radulescu Mariana Tinterian й усім, хто дотичний до створення та організації подій і заходів проєкту, за можливість участі у неймовірно-інноваційному інтенсивні та дизайн проекті.
Дякуємо ректору НРЗВО КПДІ Marian Tripak за неймовірну підтримку та ініціативи розвитку соціальних проектів в стінах Інституту.
Дякуємо журі за мотивуючі коментарі та корисні поради, дякуємо Ксенія Дубова за професійний переклад і нашим румунським і українським фасилітаторкам.
Дякуємо дружній команді Dedication Lab – Inovare Dedication Lab – Inovare sociala.
Дякуємо за тепло, чуйність, емпатійне відношення, підтримку та відкриту комунікацію, створення команди однодумців. Румунія та румунський народ назавжди у серці кожного українця
Разом сильніші!


Translate