УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ НРЗВО КПДІ В ОСВІТЯНСЬКОМУ СНІДАНКУ

УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ НРЗВО КПДІ В ОСВІТЯНСЬКОМУ СНІДАНКУ

У рамках Тижня громадянського суспільства, 13 вересня 2023 року, до участі в Освітянському сніданку на тему «Дотримання академічної доброчесності», організованого ГО «КАМʼЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ
РАТУША» долучився колектив Інституту на чолі з ректором Тріпаком Мар’яном Миколайовичем, к.е.н., доцент, Заслужений працівник освіти України.
Олександр ЗАРВАНСЬКИЙ, голова Студентської ради Інституту; Ірина ЮРЧИК – заступник голови Студентської ради, Олександр ГЛІБКА – фахівець по роботі з громадськістю та пресою, заступник ГО «ЗПІМІ «Безбар’єрність»» разом з Мар’яном Миколайовичем активно обговорювали актуальні питання розвитку доброчесності серед молоді та у закладах вищої освіти. На заході були присутні представники усіх навчальних закладів І-IV
рівня акредитації.
Учасники заходу обговорили низку назрілих питань: дотримання академічної доброчесності; протидія булінгу, значення медіа-грамотності та свободи слова; дискримінації, проявам насильства в освітньому середовищі.
Марʼян Миколайович звернувся до присутніх із пропозицією розвитку актуальних питань інклюзивної освіти, особливо сьогодні, під час війни, наголосивши на тому, що це питання стане ще більш поширеним та затребуваним у післявоєнний час. І ця освіта має бути якісною, комфортною та конкурентоспроможною з дотриманням усіх вимог академічної доброчесності. Дану проблему, на думку Мар’яна Миколайовича, потрібно починати вирішувати уже наразі.
Зустріч відбулася у доброзичливій атмосфері, під час якої усі учасники поділились досвідом роботи та визначили спільну стратегію з дотримання академічної доброчесності усіма учасниками освітнього процесу.


Translate