Звернення Ректора до першокурсників

Звернення Ректора до першокурсників

 «Є тільки одне благо – знання –
і тільки одне зло – невігластво»

Сократ

ШАНОВНІ ПЕРШОКУРСНИКИ!

        Щиросердно вітаю вас із початком освітнього процесу у Навчально-реабілітаційному закладі вищої освіти «Кам’янець-Подільський державний інститут». Безмежно радий, що Ви стали студентами одного із кращих  ЗВО України, який має більш як півстолітню історію.
       Стати студентами вам довелося у надзвичайно складний для України час: з початком 2022 року прийшли великі для українського народу випробування – хтось втратив домівку, хтось втратив рідних, хтось боронить рідну неньку, а хтось допомагає захисникам та усім, хто постраждав від війни.
         Сьогодні ми разом навчаємось ЖИТИ, НАВЧАТИСЬ, РОЗВИВАТИСЬ, а значить РОЗБУДОВУВАТИ та ВІДНОВЛЮВАТИ нашу славетну Україну, попри усі негаразди та випробування війною. Українська держава, пройшовши значний шлях у розбудові своєї НЕЗАЛЕЖНОСТІ (це 32 роки), зустрілася із величезною перешкодою на цьому шляху – проти України була розв’язана повномасштабна війна. Тому ваш шлях до втілення мрії був зовсім непростим: у вас не було урочистого випускного у школі, можливості повноцінно підготуватися до НМТ, мирних днів з сім’єю та однолітками. Через агресію рф та воєнний стан ви занадто рано подорослішали та втратили частину нормального, звичного життя, однак подолали всі негаразди і обрали шлях розвитку і майбутнього – вступили до нашого Інституту. Вітаю вас із особистою перемогою!
      Шановні першокурсники! На вас чекає цікаве, багате на різноманітні події, студентське життя, тому максимально використайте всі можливості для професійного й особистісного розвитку. Сподіваюся, що, приєднавшись до нашої дружної родини, ви будете поважати й примножувати славні традиції нашого закладу вищої освіти в навчанні, науці, спорті, суспільному житті заради розквіту України. Нехай студентські роки принесуть Вам творчу наснагу, професійні та духовні здобутки, нових вірних друзів.
        Щиро дякую науково-педагогічним, педагогічним працівникам, співробітникам за безцінну щоденну роботу та внесок у розвиток молоді та бажаю оптимізму, здоров’я, а батькам студентів – мудрості та терпіння.
        Нехай цей навчальний рік стане для всіх нас відправною точкою до підкорення нових вершин. І найголовніше – перемоги над російським агресором.
    Міцного здоров’я, відмінного настрою, блискучих інтелектуальних досягнень та якнайшвидшої Перемоги України! Дякуємо і віримо нашим ЗСУ, завдяки яким ПЕРЕМОГА вже близько! Вона у піднятому українському прапорі  в тимчасово окупованому Криму,  у вигуках «бавовни» на тимчасово непідконтрольних територіях Донбасу, Херсонщини, Миколаївщини. Харківщини… Адже, ми – УКРАЇНЦІ! ОДНА РОДИНА! І Богом дана нам ВІЛЬНА, НЕЗАЛЕЖНА УКРАЇНА! СЛАВА УКРАЇНІ!!!

З повагою ректор
НРЗВО “Кам’янець-Подільський державний інститут”
Мар’ян ТРІПАК


Translate