Міжнародна on-line зустріч «Значення української мови для поліпшення зв’язку українців і поляків»

Міжнародна on-line зустріч «Значення української мови для поліпшення зв’язку українців і поляків»

19 квітня 2021 р. студенти Подільського спеціального коледжу взяли участь в Міжнародній on-line зустрічі «Значення української мови для поліпшення зв’язку українців і поляків». Організатор – студентство Університету економіки в Бидгощі, Організація міжнародних студентів

Програма зустрічі передбачала: вітальне слово Krzysztof Gustaw Sikora (Konsul Honorowy Ukrainy), привітання та вступне слово від Школи іноземних мов  WSG (Viktoriia Myshechkina, координатор Szkoły Języków Obcych), презентацію Організації міжнародних студентів (AIS), а також декламування поезії українською мовою студентів ЗВО й учнів загальноосвітніх шкіл України та Польщі.

Слід відзначити яскраву презентацію діяльності студентів Університету економіки в Бидгощі, інтеграційний підхід до вивчення мов, єдність та ініціативність.

Україну на Міжнародній on-line зустрічі представляли студенти Ірпінського фахового коледжу НУБіП України та Подільського спеціального навчально-реабілітаційного соціально-економічного коледжу; учні шкіл №№ 50 та 73. На on-line зустрічі прозвучали віршові рядки класиків української літератури та сучасних майстрів поетичного слова.

Висловлюємо щирі слова подяки організаторам та ініціаторам справжнього Поетичного свята української мови, дякуємо, що об’єднуєте та згуртовуєте молодь навколо актуальних питань в он-лайн форматі. Дякуємо вам за комунікацію та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю.

Висловлюємо щирі слова подяки студентам Подільського спеціального коледжу – Шевченко Анні, Охотській Анастасії, Охотській Ангеліні, Прокоповій Анастасії, Карасю Павлу, Мацюті Миколі та Івановій Богдані, які надзвичайно талановито декламували вірші, вкладаючи любов та серце у кожен рядок вірша. Щиро дякуємо Івановій Богдані за майстерне виконання пісні.

Дякуємо усім причетним до організації поетичного свята мелодійної, калинової української мови. Приємно, що навіть в он-лайн форматі молодь різних країн має можливість спілкуватись, працювати, розвиватись та відкривати нові вершини знання, долаючи кордони.


Translate