17 квітня – День пожежної охорони

17 квітня – День пожежної охорони

Враховуючи вагомий внесок працівників пожежної охорони України у справу боротьби з вогняною стихією, захисту життя і здоров’я людей, майна від пожеж, на підтримку ініціативи громадських об’єднань та Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Указом Президента України від 11 жовтня 2013 року встановлене професійне свято – День пожежної охорони, яке відзначається щорічно 17 квітня.

Персоналу пожежної охорони притаманні сумлінність в роботі, відповідальне ставлення до справи, самовідданість, постійна готовність прийти на допомогу, здатність до самопожертви. Кожна людина знає, що при пожежі треба дзвонити – «101» і на виклик приїдуть професіонали, які врятують і наддадуть допомогу. ЗАПОБІГТИ! ВРЯТУВАТИ! ДОПОМОГТИ! – головне гасло пожежників, яке засвідчує гуманність та жертовність професії рятівника.
У Подільському спеціальному навчально-реабілітаційному соціально-економічному коледжі (директор Мар’ян ТРІПАК, голова первинної профспілкової організації Людмила ВАЛІЦЬКА) створено добровільну пожежну охорону (дружину) з метою проведення заходів із запобігання виникненню пожеж та організації їх гасіння на початковому етапі до прибуття спеціалізованих підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

До складу добровільної пожежної охорони (дружини) входять:
Григорій ЖИТАРЮК – начальник добровільної пожежної охорони (дружини), провідний фахівець з питань безпеки та охорони коледжу;
Василь КАСПРОВ – член добровільної пожежної охорони (дружини), слюсар-сантехнік коледжу;
Микола ПИЛИПЧУК – член добровільної пожежної охорони (дружини), двірник коледжу;
Василь ШВЕДОВ – член добровільної пожежної охорони (дружини), столяр коледжу.
Загальне керівництво питаннями пожежної безпеки в коледжі здійснює Олег СКЛАДАНІВСЬКИЙ, начальник штабу цивільного захисту, відповідальна особа з питань пожежної безпеки.

Основними завданнями добровільної пожежної охорони (дружини) є забезпечення пожежної безпеки, запобігання виникненню пожеж та нещасних випадків на них, гасіння пожеж, рятування людей, а також надання допомоги у ліквідації наслідків інших надзвичайних ситуацій.
Крім цього, персонал добровільної пожежної охорони (дружини) приймає активну участь у профорієнтаційній роботі, нагадуючи студентській молоді правила пожежної безпеки та пропагуючи елементи спеціального об’єктового тренування з питань цивільного захисту з тренінгом гасіння осередків пожеж, проведення протипожежних і протиаварійних тренувань та навчальних тривог, всебічно висвітлюючи професію вогнеборця.
У цей святковий день дирекція та первинна профспілкова організація коледжу від усієї душі бажає персоналу добровільної пожежної охорони (дружини) та відповідальним особам за пожежну безпеку об’єктів коледжу міцного здоров’я, сімейного благополуччя та успіхів у такій благородній справі. Нехай якомога менше буде тривожних викликів, а мир і злагода панують у Ваших домівках. Доброго Вам здоров’я, щастя та благополуччя. Нехай здійсняться всі Ваші життєві плани, надії і мрії, а кожен день Вашого життя буде світлим, сонячним та дарує радість життєвих перемог!
Весь персонал добровільної пожежної охорони (дружини) та відповідальні особи за пожежну безпеку коледжу були нагороджені грамотами, грошовими преміями та оголошені персональні подяки. Крім того, директор коледжу запровадив особливу відзнаку – «Обов’язок, Мужність, Пам’ять». Дана відзнака буде вручатись працівникам коледжу: за особисті заслуги у справі навчання і виховання підростаючого покоління; за сумлінну працю та високий професіоналізм; за вагомий внесок у розвиток структурного підрозділу (кафедри, відділу, відділення, служби тощо); за участь у громадському житті коледжу та активну життєву позицію. Для студентів: за відмінне навчання; за рішучість, оптимізм, волю до перемоги і вміння знаходити правильне рішення; за перемогу в конкурсах, спортивних змаганнях, олімпіадах тощо.

Доречно зазначити, що одним із перших працівників, який заохочений відзнакою директора коледжу – «Обов’язок, Мужність, Пам’ять» є Олег СКЛАДАНІВСЬКИЙ, начальник штабу цивільного захисту, відповідальна особа з питань пожежної безпеки коледжу.

17 квітня - День пожежної охорони. У Подільському спеціальному навчально-реабілітаційному соціально-економічному коледжі...

Опубліковано Подільськієм Коледжем Субота, 17 квітня 2021 р.

Translate