Відбувся вебінар на тему: “Академічна доброчесність: проблеми дотримання та пріоритети поширення в освітньо-науковому просторі”

Відбувся вебінар на тему: “Академічна доброчесність: проблеми дотримання та пріоритети поширення в освітньо-науковому просторі”

18 лютого в Подільському спеціальному навчально-реабілітаційному соціально-економічному коледжі відбувся вебінар на тему: “Академічна доброчесність: проблеми дотримання та пріоритети поширення в освітньо-науковому просторі”. Модератор заходу – Глов’юк Оксана Василівна, фахівець з моніторингу якості вищої освіти Подільського коледжу.

З вітальними словами до усіх учасників звернулись: директор коледжу, Тріпак Мар’ян Миколайович к.е.н., доцент, заслужений працівник освіти України; Ірина Гуменюк к.е.н. – заступник директора з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності; Олена Бачинська к.е.н. голова Ради молодих вчених коледжу; представники вищих навчальних закладах міста.

На заході обговорювались наступні доповіді: “Система внутрішнього забезпечення якості вищої освіти вишу: зміст, структура та основні індикатори” (Г.В. Бесарабчук, керівник навчально-методичного центру забезпечення якості освіти К-ПНУ, к.пед.н.), “Імплементація принципів академічної доброчесності в інституційну практику К-ПНУ ім. І. Огієнка” (Шевчук З.С., методист вищої категорії навчального відділу К-ПНУ, к. філол. н.), “Діяльність комісії з питань академічної доброчесності в систему забезпечення якості освіти і науки процесу К-ПНУ ім. І. Огієнка” (Мазур Н.А., завідувач кафедри економіки підприємства, д. е.н., професор, голова комісії з питань академічної доброчесності К-ПНУ), “Особливості перевірки на оригінальність” (Шевчук О.В., викладач кафедри економічної кібернетики, інформаційної та соціокультурної діяльності Подільського коледжу, к. пед. н. ), “Роль бібліотеки у формуванні доброчесного освітнього середовища та комфортного інформаційного простору” (Хейлик А.А., завідувач бібліотекою Подільського коледжу).

Приємно, що до проблеми обговорення академічної доброчесності долучаються здобувачів освіти: Голець Валентина, студентка Подільського коледжу, Голова Студентської ради виступила з доповіддю “Про доброчесність у “всесвітній павутині”: чому навчання упродовж життя має сенс”, та студентки Подільського коледжу – Охотська Анастасія і Гулієва Ольга виступили з доповіддю “Правила академічного письма”. Упродовж заходу відбувався активний діалог учасників, інтенсивне обговорення актуальних питань та проблем.
Після закінчення відбулось обговорення питань з чату.
Дякуємо організаторам та учасникам за плідний діалог, участь та цікаві доповіді!
Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!


Translate