Відбувся Круглий стіл “Молодь за світ без насильства”

Відбувся Круглий стіл “Молодь за світ без насильства”

Сьогодні, 02 грудня, в Подільському спеціальному коледжі в рамках Всеукраїнської акції «16 днів без насилля», відбувся круглий стіл «МОЛОДЬ ЗА СВІТ БЕЗ НАСИЛЬСТВА». З вітальним словом до усіх присутніх звернувся директор коледжу, Тріпак Мар’ян Миколайович, к.е.н., доцент, заслужений працівник освіти України, який підкреслив актуальність і важливість проведення подібних заходів, акцентував увагу присутніх на темі та рівні поінформованості молоді щодо проблеми насилля та відповідальності за неї. Мар’ян Миколайович окреслив основні проблеми з теми та розповів про заходи превентивного характеру, які постійно проводяться у коледжі. Понад 99 учасників долучились до заходу онлайн з використанням платформи ZOOM.

Модератор круглого столу Сторожук Наталія Романівна – соціальний педагог, викладач кафедри соціальної роботи та психології Подільського спеціального коледжу розповіла про Всеукраїнську акцію та ознайомила усіх присутніх з напрямами діяльності соціально-психологічної допомоги, яка надається у коледжі та особливостями діяльності психологічної служби закладу.
Під час роботи круглого столу з доповідями виступили: Семірякова Роксолана Михайлівна, старший інспектор з ювенальної превенції сектору превенції Кам’янець-Подільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області. Старший лейтенант поліції (тема доповіді «Відповідальність за вчинення домашнього насильства. Алгоритм дій поліції»); Федорчук Віктор Миколайович, кандидат психологічних наук, доцент кафедри соціальної роботи та психології (тема доповіді «Психологічне насильство та його профілактика»); Ковтун Еліна Вікторівна – директор Кам’янець-Подільського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (тема доповіді «Робота Центру СССДМ з особами які постраждали від домашнього насильства»); Арнаутова Яна Олександрівна, юрисконсульт Кам’янець-Подільського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді (тема доповіді «Законодавчі аспекти захисту постраждалих від домашнього насильства»).
Приємно, що випускники коледжу знаходять свою успішну стежину у професійному житті та не забувають про свою Alma Mater. Так і сьогодні, на запрошення коледжу у засіданні круглого столу взяв участь випускник коледжу – Булка Віктор Юрійович, голова громадської організації «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю «ВЕЛІД», радник голови Херсонської ОДА з дотримання прав людей з інвалідністю в Херсонській області, представник Національної Асамблеї людей з інвалідністю України в Херсонській області. Віктор Юрійович розповів про особливості взаємодії місцевих різних структур задля мети – захисту громадян від насильства, захисту та підтримки молоді. захисту прав осіб з інвалідністю.
В якості доповідачів виступили викладачі та студенти коледжу: Яворницька Лариса Володимирівна, викладач кафедри соціальної роботи та психології Подільського спеціального коледжу (Тема доповіді «Економічне насильство»); Прокопова Анастасія Анатоліївна, студентка групи П-11б, спеціальності 053 «Психологія» Подільського спеціального коледжу (тема доповіді «Домашнє насилля як проблема сучасного соціуму»).
З заключним словом виступила Поліщук Світлана Вікторівна, практичний психолог Подільського спеціального коледжу (тема доповіді «Булінг в закладах освіти»).
Щиро дякуємо усім за участь, цікаве обговорення, надважливу інформацію та плідну співпрацю!



Translate