Міжнародна науково-практична онлайн-конференція «Забезпечення якості вищої освіти у країнах Європейського Союзу»

Міжнародна науково-практична онлайн-конференція «Забезпечення якості вищої освіти у країнах Європейського Союзу»

15 квітня 2020 року в Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулася Міжнародна науково-практична онлайн-конференція «Забезпечення якості вищої освіти у країнах Європейського Союзу» За підсумками реалізації Модулю «Якість вищої освіти та експертний супровід її забезпечення:рух України до Європейського Союзу» програми «Еразмус+: Жан Моне». В конференції взяли участь також представники Подільського спеціального навчально-реабілітаційного соціально-економічного коледжу Тріпак Мар’ян Миколайович, директор коледжу, к.е.н., доцент, заслужений працівник освіти України; Гуменюк Ірина Лентіївна, заступник директора з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності, к.е.н.; Волощук Марина Борисівна, викладач кафедри соціальної роботи та психології, фахівець з моніторингу якості вищої освіти та міжнародної діяльності.

З вітальними словами до учасників конференції виступили Наталія Віннікова, проректор із наукової роботи Київського університету імені Бориса Грінченка, доктор філологічних наук, професор та Петро Крайнік, експерт напрямку Жан Моне Національного офісу Еразмус+ в Україні. У форматі онлайн спілкування пройшло обговорення доповідей спікерів та доповідачів на пленарному та секційному засіданнях.

Напрями роботи конференції:

  • Розвиток вищої освіти в Україні в контексті євроінтеграційних тенденцій.
  • Зовнішня та внутрішня системи забезпечення якості вищої освіти у країнах Європейського Союзу.
  • Експертний супровід забезпечення якості вищої освіти у країнах Європейського Союзу.
  • Про реалізацію Модулю «Якість вищої освіти та експертний супровід її забезпечення: рух України до Європейського Союзу» програми «Еразмус+: Жан Моне»: досвід та висновки для розвитку вищої освіти в Україні.

Надзвичайно цікавим було обговорення досвіду імплементації європейських практик в Україні, а також спілкування про сучасні тенденції та перспективи у контексті забезпечення якості освіти в Україні, організацію дистанційного навчання та ін.

Щиро вдячні організаторам та усім учасникам конференції за чудовий формат спілкування, вкрай важливу інформацію та досвід, що надихає розвиватись, удосконалюватись, створювати та досліджувати.

Сподіваємось на подальшу співпрацю.


Translate