Інструкторсько-методичне заняття

Інструкторсько-методичне заняття

08 грудня в Подільському спеціальному коледжі відбулось інструкторсько-методичне заняття на тему: «Основні правила техногенної і пожежної безпеки під час організації освітнього процесу в закладі освіти та дотримання правил пожежної безпеки в побуті» (Викладач – Складанівський О.Л.).
У відповідності до статистичних даних Державної служби з надзвичайних ситуацій, від початку 2020 року в пожежах в Україні загинули понад 1100 людей. Крім того, ще понад 1 тисяча осіб постраждали. За їхньою інформацією з початку 2020 року в Україні сталися 91 768 займань.
Зокрема, найбільше пожеж сталося в житловому секторі – 24 446, а також у категорії “інше” – 62 592, зокрема в екосистемах.
У виробничій сфері сталися 1 485 пожеж, а у транспорті – 3 245. Тому, питанням техногенної і пожежної безпеки необхідно приділяти особливу увагу, і перш за все, під час організації освітнього процесу, де молодь здобуває знання.
В свою чергу, пожежна безпека об’єкту регламентується Кодексом цивільного захисту України, «Правилами пожежної безпеки в Україні», затвердженими наказом МВС України від 30.12.2014 р. №1417 та «Правилами пожежної безпеки для навчальних закладів та установ системи освіти України», затвердженими наказом Міністерства освіти і науки України від 15.08.2016 р. № 974.
Восьмого грудня 2020 року в Подільському спеціальному коледжі з використанням платформи для конференцій Zoom проводилося інструкторсько-методичне заняття з питань техногенної та пожежної безпеки. Головна увага приділялась дотриманню правил пожежної безпеки під час організації освітнього процесу в закладі освіти та виконання правил пожежної безпеки студентами, які проживають в гуртожитку. Адже, в гуртожитку цілодобово перебувають здобувачі освіти, тому це є об’єкт підвищеної пожежної небезпеки.
Під час заняття розглядались питання, що стосуються життя та безпеки людей, зокрема:
– вивчення знаків пожежної безпеки та їх розміщення на об’єктах (будівлях, спорудах, приміщеннях тощо);
– користування електропобутовими приладами (електрообігрівачами, електрочайниками, прасками, плойками, фенами тощо);
– виконання заходів з евакуації на випадок виникнення пожежі;
– правила користування первинними засобами пожежогасіння тощо;
– відпрацювання практичних дій працівниками чергової зміни вразі виникнення осередку пожежі на об’єкті, його локалізації та ліквідації із застосуванням вогнегасників та кранів з пожежних рукавами. Впевнені дії щодо організації гасіння осередку пожежі із застосуванням вогнегасника та водяного крану з пожежним рукавом продемонструвала чергова навчального корпусу Ольга ПАЛАМАР.
Під час проведення вибіркового опитування працівники чергової зміни та викладачі показали добрі знання щодо засвоєння правил пожежної безпеки. Доречно зауважити, що дотримання вимог техногенної і пожежної безпеки – запорука життя і здоров’я всіх здобувачів освіти та персоналу, який працює в коледжі!


08 грудня в Подільському спеціальному коледжі Подільський Коледж 🎓 Marian Tripak відбулось інструкторсько-методичне...

Опубліковано Подільськієм Коледжем Понеділок, 14 грудня 2020 р.


Translate